top of page
Studiebureau Energeos

Een schatter inschakelen voor uw pand in Zoersel en omgeving

De landmeter-expert als schatter

De landmeter-expert is de ideale persoon voor het maken van een schattingsverslag. Niet voor niets spreekt men in het Frans van de géomètre-expert immobilier of de landmeter-vastgoedexpert. Waar een makelaar vooral het commerciële uitzicht van een pand kan taxeren, heeft de landmeter-expert ook een opleiding als bouwkundig ingenieur achter de rug en kan hij daarbovenop oordelen vanuit bouwkundig-constructief oogpunt. Het resultaat is een veel nauwkeurigere taxatie van een gebouw. We zijn als schatter actief in Zoersel en in de ruimere regio, met inbegrip van onder meer Hoogstraten, Kalmthout, Antwerpen, Lier en Heist-op-den-Berg.

Studiebureau Energeos schattingen

Nauwgezette taxatie door de landmeter-expert

Bij de taxatie van de woning houden we met dezelfde zaken rekening als een makelaar. Daarbovenop houden we rekening met de gebruikte bouwmaterialen. Hiervoor vertrekken we van de halfjaarlijks aangepaste ABEX-index van de Associatie van Belgische Experten.

Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • De vloeroppervlakte (hoe groter, hoe hoger de prijs)

  • De afwerkingsgraad (hoe groter, hoe hoger de prijs)

  • Soort woning (een vrijstaande woning doet het altijd beter)

  • Grondoppervlakte

  • Ligging (residentiële buurten / centrumgebied scoren beter)

  • E-peil (hoe lager, hoe hoger de prijs)

  • Marktvraag en marktprijzen in de regio

Waarom is een villa in de ene gemeente zoveel goedkoper dan een rijwoning in de andere?
Om deze vraag te beantwoorden, kan u best de diensten inroepen van een Landmeter - Expert.

Wanneer een landmeter-expert inschakelen voor een taxatie?

Er zijn verschillende redenen waarom een taxatie door de landmeter-expert een goed idee is. Veelal schakelt men ons in omdat men niet wil worden bijgestaan door een makelaar, bijvoorbeeld in het kader van familiale transacties of omdat men liever zelf de touwtjes in handen houdt. Daarnaast voeren wij ook schattingen uit voor hypothecaire kredieten en bij verdelingen t.g.v. echtscheidingen. We doen dit alles in Zoersel en in een straal van 20 kilometer rond Zoersel (inclusief Olen, Nijlen, Herentals, Grobbendonk, Lille, Rijkevorsel en Brecht).

Studiebureau Energeos

Op zoek naar een schatter?

U wil een pand laten schatten met als doel dit te verkopen of te verhuren zonder te worden bijgestaan door een makelaar? Contacteer ons en wij maken hiervoor geheel een vrijblijvend prijs op.

bottom of page