top of page
Studiebureau Energeos

Studiebureau Energeos voor een landmeter-expert in Antwerpen of Turnhout-Herentals

Het beroep van de landmeter

Het beroep van de landmeter is heel divers en is maar moeilijk in enkele regels samen te vatten. Veel van de taken zijn in ieder geval wettelijk aan de landmeter toegewezen, een expert die zich aan deontologische regels moet houden. De landmeter wordt onder meer ingeschakeld wanneer verschillende kavels moeten worden verdeeld, bijvoorbeeld om er verschillende bouwgronden van te maken. Ook bij het overnemen van een gemene muur, het gebruik van de muur die de scheidingslijn vormt tussen twee percelen, heeft de landmeter een belangrijke rol.

Taken van de landmeter

De landmeter heeft verschillende taken en elk aspect kent zijn eigen methodes. Indien u een vraag heeft waarbij u mogelijk landmeetkundige hulp nodig hebt, helpen we u graag telefonisch verder. Hieronder zijn alvast een aantal belangrijke taken van de landmeter weergegeven.

Heeft u een specifieke vraag waarbij u mogelijk de deskundigheid van een landmeter nodig heeft? Samen zoeken we naar de beste oplossing en werken we deze verder uit. Contacteer ons.

De landmeter in de constructie

Bij het optrekken van gebouwen en het aanleggen van nutsvoorzieningen is de landmeter niet meer weg te denken. We zijn ons er van bewust dat de landmeter mee bepalend is voor het succes van een project. Alvorens het project wordt opgestart, brengt de landmeter de situatie in kaart. De landmeter stelt tijdens deze fase de nodige plannen op en zorgt voor de plaatsbeschrijving van aanpalende gebouwen of het openbaar terrein. Tijdens de opstartfase is de landmeter nodig om bepaalde zaken op het terrein zichtbaar te maken, zoals de exacte perceelsgrenzen, de aanwezige nutsleidingen of de ingegraven kabels. Gedurende het volledige bouwproject houdt de landmeter alle wijzigingen nauwgezet bij. Na afloop is de landmeter dan weer degene die de nodige as-builtplannen opmaakt.

Studiebureau Energeos

Specifieke hulp nodig?

Stel ons uw vraag met uw noden en wij trachten u de zo gepaste mogelijke oplossing aan te bieden. Neem nog vandaag contact op. Een vraag stellen kost niets.

bottom of page