top of page
Studiebureau Energeos

Studiebureau Energeos is uw gedreven EPB-verslaggever in Vlaanderen

Uw bekwame EPB-verslaggever in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en elders in Vlaanderen

Particulieren die in Vlaanderen bouwen of verbouwen zijn verplicht om aan de zogenaamde EPB-eisen te voldoen. Door energiezuinig te (ver)bouwen dragen we allemaal bij aan de Vlaamse en Europese klimaatdoelstellingen. En dat is goed voor iedereen. Daarnaast zorgt het ook voor een aangenamere leefomgeving en voelt u het in uw portemonnee. U merkt dat wij de EPB-eisen niet zomaar als een administratieve formaliteit zien. En daarom gaan we tot het uiterste om u van passende oplossingen te voorzien..

Studiebureau Energeos energieprestatiecertificaat

De werkwijze van onze EPB-verslaggever in Turnhout-Herentals en Antwerpen

Onze EPB-verslaggever treedt steeds in contact met de bouwheer en stelt hem een aantal standaardvragen. Hierdoor krijgt de EPB-verslaggever al meteen een goed idee van de specifieke doelstellingen. Vervolgens gaat de EPB-verslaggever over tot de voorcalculatie. Deze berekening vooraf is indicatief, maar geeft wel al een goed idee van de energieprestaties bij de gekozen materialen en isolatiemethoden. 

 

Deze berekening is duidelijk opgesteld en eenvoudig te interpreteren door alle betrokken partijen, gaande van de bouwheer tot ventilatie- en verwarmingstechnici. Blijkt uit de voorcalculatie dat de eisen niet gehaald worden? In samenspraak kan de EPB-verslaggever nog wijzigingen doorvoeren om het E-peil verder naar beneden te halen. Ten slotte zal de EPB-verslaggever de EPB-startverklaring opstellen. De EPB-startverklaring geeft onder andere aan wanneer de vergunde werkzaamheden zullen worden opgestart en wie als EPB-verslaggever is aangesteld. Deze startverklaring wordt aan het Vlaams Energieagentschap overgemaakt.

Studiebureau Energeos EPB

Stuur ons uw bouwplannen in pdf-formaat of dwg-formaat en wij stellen een geheel vrijblijvende offerte voor u op!

Studiebureau Energeos EPB verslaggever

Een goede EPB-verslaggever hoeft niet duur te zijn?

U schakelt onze EPB-verslaggever in voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dit kan gaan van een studio of kantoor tot volledige appartementsblokken. We zijn actief in heel Vlaanderen, met een focus op de provincies Antwerpen en Limburg. Onze tarieven beginnen vanaf 325 euro (excl. btw) voor kleine renovaties of uitbreidingen en vanaf 450 euro (excl. btw) bij eenvoudige nieuwbouwwoningen. Voor appartementen werken we met volumekortingen in functie van het aantal wooneenheden. Ook bij het combineren van EPB-verslaggeving met ventilatieverslaggeving en/of veiligheidscoördinatie gelden extra scherpe tarieven.

Studiebureau Energeos

EPB-verslaggever nodig?

Prijzen voor een nieuwbouwwoning starten reeds vanaf € 450 ex btw.
Kleine renovatie al van € 325 ex btw. Voor appartementen voorzien wij zeer gunstige volumekortingen.

bottom of page